Podlahové kúrenie: Mýtus vs. Realita – Čo vám iní nepovedia.

V súčasnej dobe je podlahové kúrenie čoraz populárnejším riešením pre mnohé domácnosti. Ponúka nielen pohodlie teplej podlahy, ale aj efektivitu a estetiku. Avšak existuje okolo neho množstvo mýtov a nejasností. V tomto článku sa pozrieme na niektoré z najčastejších predstáv o podlahovom kúrení a porovnať ich s realitou.

Mýtus 1: Podlahové kúrenie je príliš drahé
Realita
Častým mýtom je, že náklady na inštaláciu podlahového kúrenia sú vysoké. Skutočnosť je taká, že počiatočné náklady sú vyššie v porovnaní s tradičnými radiátormi. Avšak, podlahové kúrenie je dlhodobo efektívnejšie, pretože rozloženie tepla je rovnomernejšie a systém môže pracovať pri nižších teplotách. To znamená menšie náklady na energiu v dlhodobom horizonte.

Mýtus 2: Podlahové kúrenie je pomalé a neefektívne
Realita
Mnohí ľudia si myslia, že podlahové kúrenie sa zohrieva pomaly a je menej efektívne. V skutočnosti sa teplota rozloží rovnomernejšie a v miestnosti sa udržiava stabilná teplota. Systém môže trvať dlhšie, kým sa zohreje na požadovanú teplotu, ale udržuje teplotu dlhšie, čo znamená menej časté zapínanie a vypínanie kúrenia.

Mýtus 3: Podlahové kúrenie je len pre novostavby
Realita
Podlahové kúrenie sa často považuje za možnosť len pre novostavby alebo veľké rekonštrukcie. Avšak moderné systémy podlahového kúrenia môžu byť inštalované aj v existujúcich budovách s minimálnym zásahom do štruktúry budovy.

Mýtus 4: Podlahové kúrenie môže poškodiť vaše podlahy
Realita
Extrémne teploty môžu poškodiť niektoré typy podlahových krytín. Avšak, systémy podlahového kúrenia sú navrhnuté tak, aby pracovali pri nižších teplotách, ktoré sú bezpečné pre väčšinu typov podláh, vrátane dreva, laminátu a dokonca aj kobercov.

Mýtus 5: Podlahové kúrenie spôsobuje zdravotné problémy
Realita
Existuje obava, že podlahové kúrenie môže spôsobovať cirkulačné problémy alebo nepríjemné suché vzduchy. V skutočnosti podlahové kúrenie prináša rovnomerné rozloženie tepla, čo môže byť pre ľudí s respiračnými problémami dokonca prínosom. Navyše, nedochádza k vysušovaniu vzduchu ako pri klasických radiátoroch.

Záver
Podlahové kúrenie je moderné, efektívne a pohodlné riešenie pre mnohé domácnosti. Hoci počiatočné náklady môžu byť vyššie, dlhodobé úspory a pohodlie prevážia nad týmito počiatočnými investíciami. Rozhodnutie pre podlahové kúrenie by malo byť urobené po dôkladnom zvážení všetkých faktov a mýtov, ktoré ho obklopujú.

Hodnotenia zákazníkov

Pozrite si, čo o nás napísali naši zákazníci

Cenová ponuka zdarma

0911 589 879

Telefonicky nás môžete kontaktovať v čase od 8:00 do 17:00 hod. 
Cenovú kalkuláciu vám pripravíme individuálne, na základe vašich požiadaviek, vo väčšine prípadov do 24 hodín. 
Následne si s vami dohodneme konkrétny termín výkonu prác. 

Meno
Priezvisko
Telefón
E-mail
Adresa realizácie
Predpokladaný dátum realizácie

Objekt

Zariadenie

Vek zariadenia (rok)

Druh prác

Popis problému pre cenovú kalkuláciu